Ethän käytä kuviani ilman lupaa. =)

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Päivitystä pitkästä aikaa Anteeksi. Olen ollu saamaton, enkä ole päivittänyt blogia ikuisuuksiin. On ollut koulu ja työ ja seli seli.. mutta nyt sitten pitempi postaus. =) Tein kouluun työselosteen keramiikkatarjottimen tekemisestä ja hoksasin että julkaisempa osan tässä. =)
 Saven muokkaaminen             Ensimmäiseksi laitoin kuivuneen savipaakun ämpäriin, laskin lämmintä vettä päälle ja annoin saven pehmetä.  Koska laitoin vettä liikaa, savestani tuli liian märkää.
                                                         
Kaavin saven ison kipsilevyn päälle, koska kipsi on huokoista ja imee hyvin liian kosteuden savesta. Levittelin saven levylle ja annoin olla hetken aikaa.

Seuraavaksi kaavin savet pallomaiseksi möykyksi ja pyörittelin ja vaivasin sitä kipsilevyn päällä. Viimeinkin oli saveni valmista työstettäväksi.

Kaulinta                                          Vein kipsilevyn pois ja aloin kaulita savea työalustalla. Kaulitessani kääntelin savea useasti estääkseni sen tarttumisen työalustaan ja myös varmistaakseni ettei savessa ole ilmakuplia.

Kun savilevy oli sopivan kokoinen, otin avukseni muovitabletin, jonka asetin savilevyn päälle. Kaulitsin tabletin päältäkin muutamia kertoja, jotta sain tasaisen kuviopinnan työhöni.
Muotoilu                                       Poistin tabletin työstä. Leikkasin reunat ja nostin työn styrox-alustan päälle, jota käytin apuna reunojen ja nurkkien muotoilussa.
Raakapoltto                                  Seuraava askel oli tehdä raakapoltto. Uunin täyttämisen ja tyhjentämisen hoitaa keramiikkaohjaaja.

Lasitus                                            Raakapolton jälkeen vuorossa oli lasittaminen. Lasiteaineet ovat nestemäisiä aineita joita voidaan joko sivellä pensselillä maalaten, valella työn päälle tai joihin pienemmät työt voidaan vaikka upottaa. Valitsin työhöni tumman, lähes mustan lasitteen. Valelin työn lasiteaineella päältä ja sivelin pensselillä lasitetta ulkoreunoille. Hankasin työn pintaa hankaussienellä poistaakseni osan lasitteesta. Halusin lasitetta olevan kuvion syvennyksissä, mutta koholla olevissa osissa vähemmän. Tällä tekniikalla sain työni näyttämään vanhahtavalta. Työn pohja on oltava puhdas, ettei työ tartu uunilevyyn poltettaessa. 


Tässä vielä kuva valmiista työstä. Mirri-kissakin siellä kuvassa on. Linssilude, kuten tulette huomaamaan. =D

Tässäpä muita savijuttuja. Ihan kaikkea en voi vieläkään paljastaa, eli loput joulun jälkeen. =)

Kynttilöiden loistetta varten =)


Jouluenkeli

Kuusi, seinälle. Kuvio painettu metallisella muotilla.

Tarjoiluvati

Valkoinen enkeli

Seinätaulu


Pahoittelen kuvien laatua. Jos jostain työstä mitä tahansa tulee mieleen, niin kommenttia tulemaan! Oikein ihanaa joulunaikaa kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti